Леха с грах без копаене бързо и лесно 1 )аерирам земята с вилата надигам я за да може да влезе въздух малко по-надолу 2 )заглаждам с грапа 3 ) правя редовете с браздир 4 ) сея граха по две на три пръста разстояние 5 ) завивам отгоре с пръст 6 ) слагам капков маркуч един между двете редлета 7 ) пластмасови пръчки за тунел 8 ) агрил Пътеките са мулчирани с картон и слама отгоре.

1 )аерирам земята с вилата надигам я за да може да влезе въздух малко по-надолу 2 )заглаждам с грапа 3 ) правя редовете с браздир 4 ) сея граха по две на три пръста разстояние 5 ) завивам отгоре с пръст 6 ) слагам капков маркуч един между двете редлета 7 ) пластмасови пръчки за тунел 8 ) агрил Пътеките са мулчирани с картон и слама отгоре.

Както знаете всичко което засявам на открито го правя с обръчи и акрил. Това е една безопасна леха в която котките няма да ровят кучетата няма да ги отъпчат ,за да може спокойно да си изникнат семенцата.

Късен разсад чушки Подготвяме почвата и я почистваме Разкопаваме и заглаждаме Приготвяме почвена смес хранителна за основа на нашите разсади (пресята оборска тор, перлит ,пясък ,торф ,каменно брашно и почва)

След като разсада е пораснал достатъчно има добре оформена коренова система може да се пикира в по-голям съд от този в който е бил в момента . Избрала съм малки чашки от 200 мл напълно достатъчно е растението да израсне бързо за да може началото на април да бъде засадено на открито в градината. Напълваме саксийките с почвата за разсади 50% почва 30% оборски тор пресят 20 процента (торф, пясък и перлит )

Зареди още