Тихомир Трайков
Тихомир Трайков

Тихомир Трайков

Израстнал близо до дядо си Трайко, който е бил градинар в Чехия като младеж и после цял живот в родната си градина в Полски Тръмбеш. Самият той е отглеждал чисто и е бил прекрасен пример на Тихомир, който активно се запалва по чистото отглеждане и безспирно вече 12 години подържа различни платформи, в които чрез своя пример показва и доказва че това наистина е възможно.
Според него, моделът на чистото отглеждане е по-различен от конвенционалния, но и по-лесен и естествен. Просто трябва да промените всичко: начина, сортовете, възприятието си до момента. Трябва да видите начина, по който сме отглеждали преди 100 години, за който Тихомир твърди че е напълно успешен и приложим, като  градинаря се напасва към различните промени, настъпили през тези години.
Сегашната 2023г е началото на едно ново начинание, в което Тихомир по-подробно ще описва и показва знанието си в клипове, само тук, в платформата Храна от село.

За да получите достъп до цялото съдържание

Или се свържете с нас на телефон

+359 893 623 070
22 март, 2023 12:00

Пикиране на Домат!

Как да произведем силни и здрави растения домат и останалите сортове също.

Водата - без нея няма живот за растенията. Колкото и да ви говорят, че без вода има живот, и да разчитате само на дъжда, в зеленчукопроизводството е абсолютно необходимо да има вода за добив и то не малко вода, реално са необходими минимум 10 куб. м. вода всеки ден, за 1 декар площ насаждения.

Сега е необходимо да се върнем назад и надградим,стария модел объркан и вървящ назад повече от 80 дори 100 години, тогава са отглеждали много сортове и са знаели как да вадят тонове храна от декар и то целогодишно.

Когато създаваме разсади, ние създаваме подходяща среда за тях, в неподходящи условия в България, тоест държим ги на топло и слънчево място и не позволяваме сланите да ги ликвидират.

Добрият живот в почвата естествено се увеличава с наличието на достатъчно органика и торни червеи, не е необходимо внасяне на живот изкуствено реално при правилен подход.